Treceți la conținutul principal

Concurs naţional „Calculatorul - joc şi educaţie”, ediţia a V-a


Concursul desfasurat în perioada 18-19 mai 2012 este cuprins în Calendarul Activităţilor Educative MECTS – 2012, secţiunea A13, poziţia 17.
Secţiunile concursului:

 Secţiunea I - educaţie rutieră
a)      legislaţie rutieră (se adresează elevilor din clasele V- VIII şi IX-XII)
b) Desene pe calculator cu tema:  „Desenăm, ne jucăm, învăţăm să circulăm!”
c) rezolvarea de puzzle cu tematică rutieră
 (se adresează preşcolarilor şi şcolarilor mici, participare directa, taxa participare 5 lei / copil)
Răspunde:  instit.  Choleva Biatrice, Cercul de Karting

Secţiunea a II-a – educaţie civică – „Şcoala mea”
         Data : 18 mai 2012
            Loc de desfăşurare: Clubul Copiilor Moreni
            Participanţi: elevii din cls.V-VIII şi IX-XII, cadrele didactice coordonatoare.
           Răspunde: prof. Şoiman Ştefania, Cercul de Informatică

Tema va fi prezentată în format electronic sau tipărită şi susţinută în direct sau indirect.
Concurenţii vor descrie şcoala în care învaţă, cadre didactice, elevi care fac sau au făcut cinste instituţiei, activităţi, performanţe, etc.
Programele de prezentare vor fi la alegere.
Se vor puncta: calitatea artistică, calitatea tehnică şi modul de susţinere.

Concurs circulatie
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O lume fara frica

În Săptămâna Siguranței pe Internet, 10-14 februarie 2020, programul de voluntariat Ora de net a lansat campania ”O lume fară frică” .
În săptămâna dedicată Siguranței pe Internet, desfășurată în perioda 10-14 februarie 2020, copiii ce frecventează cercurile de informatică și ecoturism – meteorologie din cadrul Palatului Copiilor Suceava, coordonate de Dna. Ștefania Șoiman și Dna. Nicoleta Bumbu, au avut oportunitatea de a se informa asupra conceptului de cyberbullying și de a conștientiza potențialul de agresiune în mediul online, sub deviza „fără frică pe internet”. Activitatea structurată în mai multe secvențe a durat aproximativ 50 de minute și a fost încadrată pe tema ”Împreună învățăm cum să fi fără frică pe internet”. Prima parte a constat în urmărirea unei prezentări PowerPoint, în care cei prezenți s-au familiarizat cu termenul de cyberbullying, au aflat care sunt modalitățile prin care se poate raporta un abuz din mediul online și de asemenea au aflat care sunt măsurile neces…

Bebras 2019

In perioada 23 septembrie 2019 – 13 martie 2020, ECDL ROMANIA organizeaza concursul Bebras Romania, ce isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii algoritmice si computationale si sa ii atraga spre domeniul informatic. Elevii pot să participe la săptămâna internațională Bebras, desfasurata in perioada 11-17 noiembrie 2019 (prima runda). Cei mai buni dintre ei vor intra in a doua runda a concursului, organizata in perioada 24 februarie-1 martie 2020. 
Competitia se desfasoara exclusiv online in cadrul fiecarei scoli inscrise, sub supravegherea unui profesor, conform unui orar flexibil si poate fi sutinuta in limba romana sau engleza. Pentru desfasurarea optima a competitiei, este necesar doar ca scolile sa detina o sala de calculatoare, dotate cu conexiune la Internet. Calendar Saptamana Bebras in lume (cand are loc prima runda a competitiei) este 11 – 17 noiembrie 2019. Rezultatele primei runde vor fi afisate in perioada 25 – 29 noiembrie 2019 pe site-ul web…

Platforma Google Classroom

În perioada în care cursurile sunt suspendate, activitatea cercului de Informatică s-a mutat pe platforma Google Classroom. Elevii înscriși la cercul de Informatică pot intra în clasa virtuală Grupa începători / Grupa avansați / Grupa performanță pe baza unui cod furnizat de profesorul coordonator de cerc elevilor prin mesaj (SMS) sau email.

Pentru a vă conecta pe această platformă trebuie să aveți un cont de gmail, cu user-ul și parola voastră (părinților).

Mai jos vă prezint modalitatea de conectare pe această platformă online, cu codul grupei cercului de informatică la care sunteți înscris, primit de la profesorul coordonator. Introduceți în browser-ul vostru următoarea adresă:
classroom.google.com Pentru a vă conecta la grupa cercului de informatică introduceți adresa contului vostru de gmail și parola.
       După ce v-ați conectat pe ecran apare așa cum este în imaginea de mai sus. Apăsați pe semnul ”+” din dreapta sus a ecranului și introduceți codul clasei primit prin SMS/emai…