Treceți la conținutul principal

Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, 20 noiembrie


Declaraţia drepturilor copilului, adoptată de Adunarea Generală la 20 noiembrie 1959, a fost recunoscută în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, în Pactul internaţional privind drepturile civile şi politice. În toate ţările lumii există copii care trăiesc în condiţii extrem de dificile şi care au nevoie de o atenţie deosebită.
În declaraţia drepturilor copilului se ţine seama de importanţa tradiţiilor  şi a valorilor culturale ale fiecărui popor în protejarea şi dezvoltarea armonioasă a copilului, se recunoaşte  importanţa cooperării internaţionale destinate îmbunătăţirii condiţiilor de trai ale copiilor din toate  ţările  şi, în special, din  ţările în curs de dezvoltare.
Câteva drepturi ale copiilor:
1. Dreptul la educatie
2. Dreptul la ingrijire medicala
3. Dreptul de a fi protejat de orice forma de violenta, abuz sau neglijenta
4. Dreptul de a avea un nume si o nationalitate
5. Libertatea de expresie 
6. Dreptul copilului de a fi protejat impotriva exploatarii economice
7. Toti copiii sunt egali fără discriminare, indiferent de rasa, culoare, sex, nationalitate sau etnie, limba, religie, opinii politice, stare materiala sau pozitie sociala, disabilitati din nastere sau de orice alt fel. 

Elevii de la cercul de informatica au ilustrat "Drepturile copilului" prin desene realizate pe calculator.
Drumea Matei, clasa a II-a
Petraru Ștefan, clasa a II-a
Șlincu Andra Maria, clasa III
Huludeț Patrick George, clasa a III-a

Domunco Stefan, clasa II
Todiras Andrei, clasa a II-a "Dreptul la vacanță"
Todosi Ioana, clasa a IV-a
Huludeț Flavius, clasa a IV-a
Ivănuță Bianca, clasa a II-a
Șoiman Șebi, clasa a II-a
Angelescu Raluca Ioana, clasa a II-a
Icușcă Emilia, clasa a II-a

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O lume fara frica

În Săptămâna Siguranței pe Internet, 10-14 februarie 2020, programul de voluntariat Ora de net a lansat campania ”O lume fară frică” .
În săptămâna dedicată Siguranței pe Internet, desfășurată în perioda 10-14 februarie 2020, copiii ce frecventează cercurile de informatică și ecoturism – meteorologie din cadrul Palatului Copiilor Suceava, coordonate de Dna. Ștefania Șoiman și Dna. Nicoleta Bumbu, au avut oportunitatea de a se informa asupra conceptului de cyberbullying și de a conștientiza potențialul de agresiune în mediul online, sub deviza „fără frică pe internet”. Activitatea structurată în mai multe secvențe a durat aproximativ 50 de minute și a fost încadrată pe tema ”Împreună învățăm cum să fi fără frică pe internet”. Prima parte a constat în urmărirea unei prezentări PowerPoint, în care cei prezenți s-au familiarizat cu termenul de cyberbullying, au aflat care sunt modalitățile prin care se poate raporta un abuz din mediul online și de asemenea au aflat care sunt măsurile neces…

Bebras 2019

In perioada 23 septembrie 2019 – 13 martie 2020, ECDL ROMANIA organizeaza concursul Bebras Romania, ce isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii algoritmice si computationale si sa ii atraga spre domeniul informatic. Elevii pot să participe la săptămâna internațională Bebras, desfasurata in perioada 11-17 noiembrie 2019 (prima runda). Cei mai buni dintre ei vor intra in a doua runda a concursului, organizata in perioada 24 februarie-1 martie 2020. 
Competitia se desfasoara exclusiv online in cadrul fiecarei scoli inscrise, sub supravegherea unui profesor, conform unui orar flexibil si poate fi sutinuta in limba romana sau engleza. Pentru desfasurarea optima a competitiei, este necesar doar ca scolile sa detina o sala de calculatoare, dotate cu conexiune la Internet. Calendar Saptamana Bebras in lume (cand are loc prima runda a competitiei) este 11 – 17 noiembrie 2019. Rezultatele primei runde vor fi afisate in perioada 25 – 29 noiembrie 2019 pe site-ul web…

Platforma Google Classroom

În perioada în care cursurile sunt suspendate, activitatea cercului de Informatică s-a mutat pe platforma Google Classroom. Elevii înscriși la cercul de Informatică pot intra în clasa virtuală Grupa începători / Grupa avansați / Grupa performanță pe baza unui cod furnizat de profesorul coordonator de cerc elevilor prin mesaj (SMS) sau email.

Pentru a vă conecta pe această platformă trebuie să aveți un cont de gmail, cu user-ul și parola voastră (părinților).

Mai jos vă prezint modalitatea de conectare pe această platformă online, cu codul grupei cercului de informatică la care sunteți înscris, primit de la profesorul coordonator. Introduceți în browser-ul vostru următoarea adresă:
classroom.google.com Pentru a vă conecta la grupa cercului de informatică introduceți adresa contului vostru de gmail și parola.
       După ce v-ați conectat pe ecran apare așa cum este în imaginea de mai sus. Apăsați pe semnul ”+” din dreapta sus a ecranului și introduceți codul clasei primit prin SMS/emai…