Treceți la conținutul principal

Concursul National "StartIT", editia a VI-a

Concursul de Programare și Dezvoltarea Creativității „StartIT”, ediți a VI-a,  desfașurat la sfârșitul lunii octombrie, 24-25 octombrie 2014, a reunit 13 echipaje de la școli, cluburi şi palate ale copiilor din ţară. La cele trei secţiuni ale concursului: secţiunea programare clasele II-VIII, secțiunea Media şi secţiunea „Re-creaţie”, au participat peste 130 elevi pasionaţi de programarea calculatoarelor şi crearea unor lucrări originale cu tematică impusă. La secțiunea Media, elevii au avut de realizat un film respectând tema impusă „Inima naturii bate odata cu inima ta”, propusă de dna prof. Popa Carmen, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, iar la secțiunea „Re-creaţie” elevii au avut de compus pe calculator texte ilustrate cu temele propuse de dna prof. Șandru Alina: „Poveste de toamnă”, „Conversații de toamnă” și „Salata de fructe a toamnei”.
            Competiția, cuprinsă în Calendarul Activităților Educative Naționale 2014,  A12/poz. 18, a avut ca scop realizarea unui schimb de experienţă între membrii şi coordonatorii cercurilor de informatică din palate şi cluburi ale copiilor, descoperirea elevilor performanţi din domeniul IT și evaluearea cunoştinţelor din domeniul programării, gândirea algoritmică,  performanţele dobândite de elevi la activitatea de cerc, a declarat coordonatorul concursului, dna prof. Ştefania Şoiman de la Palatul Copiilor Suceava, Cercul de informatică

Rezultatele concursului sunt postate pe blog-ul concursului http://cnstartit.blogspot.ro. La secţiunea programare, s-au remarcat elevii: Cuzenco Andrei Robert clasa a VII-a, Popa Sebastian clasa a VIII-a, Ştefănescu Radu Cristian, clasa a IX-a de la Palatul Copiilor Suceava, subiectele fiind de mare dificultate, de nivel de concurs naţional. Lucrările deosebite ale elevilor participanți la secțiunea „Re-creaţie”, la care au participat peste 50 de elevi din clasele III-V, sunt realizate de elevii Roman Matei, clasa a III-a, Vartolomei Janine si Larionescu Diana Cezara, clasa a IV-a și Șlincu Andra Maria, Șandru Dragoș, elevi de gimnaziu, membrii ai cercului de informatică.  Din juriu au facut parte profesori de specialitate, cu prestigiu în domeniul informaticii: prof. Emanuela Cerchez și prof. Marinel Șerban de la Colegiul Național  „Emil Racoviță” din Iași, prof. Marcu Ovidiu și Marcu Daniela de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava și profesori de la comisia artistica de la Palatul Copiilor Suceava: prof. Olga Marcela Reut si prof. Jauca Dan.

Premiati sectiunea "Re-creatie"
Premiati sectiunea programare si Media
Scoala nr. 164 Bucuresti
 Palatul Copiilor Braila
Palatul Copiilor Braila


Palatul Copiilor Buzau

Clubul Copiilor nr. 6 Bucuresti


Premiati sectiunea Re-creatie


Detalii privind desfasurarea editiilor anterioare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O lume fara frica

În Săptămâna Siguranței pe Internet, 10-14 februarie 2020, programul de voluntariat Ora de net a lansat campania ”O lume fară frică” .
În săptămâna dedicată Siguranței pe Internet, desfășurată în perioda 10-14 februarie 2020, copiii ce frecventează cercurile de informatică și ecoturism – meteorologie din cadrul Palatului Copiilor Suceava, coordonate de Dna. Ștefania Șoiman și Dna. Nicoleta Bumbu, au avut oportunitatea de a se informa asupra conceptului de cyberbullying și de a conștientiza potențialul de agresiune în mediul online, sub deviza „fără frică pe internet”. Activitatea structurată în mai multe secvențe a durat aproximativ 50 de minute și a fost încadrată pe tema ”Împreună învățăm cum să fi fără frică pe internet”. Prima parte a constat în urmărirea unei prezentări PowerPoint, în care cei prezenți s-au familiarizat cu termenul de cyberbullying, au aflat care sunt modalitățile prin care se poate raporta un abuz din mediul online și de asemenea au aflat care sunt măsurile neces…

Bebras 2019

In perioada 23 septembrie 2019 – 13 martie 2020, ECDL ROMANIA organizeaza concursul Bebras Romania, ce isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii algoritmice si computationale si sa ii atraga spre domeniul informatic. Elevii pot să participe la săptămâna internațională Bebras, desfasurata in perioada 11-17 noiembrie 2019 (prima runda). Cei mai buni dintre ei vor intra in a doua runda a concursului, organizata in perioada 24 februarie-1 martie 2020. 
Competitia se desfasoara exclusiv online in cadrul fiecarei scoli inscrise, sub supravegherea unui profesor, conform unui orar flexibil si poate fi sutinuta in limba romana sau engleza. Pentru desfasurarea optima a competitiei, este necesar doar ca scolile sa detina o sala de calculatoare, dotate cu conexiune la Internet. Calendar Saptamana Bebras in lume (cand are loc prima runda a competitiei) este 11 – 17 noiembrie 2019. Rezultatele primei runde vor fi afisate in perioada 25 – 29 noiembrie 2019 pe site-ul web…

Platforma Google Classroom

În perioada în care cursurile sunt suspendate, activitatea cercului de Informatică s-a mutat pe platforma Google Classroom. Elevii înscriși la cercul de Informatică pot intra în clasa virtuală Grupa începători / Grupa avansați / Grupa performanță pe baza unui cod furnizat de profesorul coordonator de cerc elevilor prin mesaj (SMS) sau email.

Pentru a vă conecta pe această platformă trebuie să aveți un cont de gmail, cu user-ul și parola voastră (părinților).

Mai jos vă prezint modalitatea de conectare pe această platformă online, cu codul grupei cercului de informatică la care sunteți înscris, primit de la profesorul coordonator. Introduceți în browser-ul vostru următoarea adresă:
classroom.google.com Pentru a vă conecta la grupa cercului de informatică introduceți adresa contului vostru de gmail și parola.
       După ce v-ați conectat pe ecran apare așa cum este în imaginea de mai sus. Apăsați pe semnul ”+” din dreapta sus a ecranului și introduceți codul clasei primit prin SMS/emai…