9/15/2015

Concursul National "Cupa Municipiului Botosani", 2015

Concursul National "Cupa Municipiului Botosani", Palatul Copiilor Botosani, 9 - 11 septembrie 2015

Concursul naţional “Cupa Municipiului Botoşani”,  desfășurat în tabăra ”Codrii de Aramă” Agafton, are ca scop realizarea unui cadru stimulativ de întrecere pentru elevii cu performanţe deosebite în jocul de şah şi popularizarea softurilor educaţionale. Concursul este cuprins în CAEN2015 (domeniul sportiv A11). La concurs au participat echipaje de la Palatul Copiilor Botoşani, Palatul Copiilor Buzău, Palatul Copiilor Suceava, Palatul Copiilor Iaşi, Palatul Copiilor Constanţa, Palatul Copiilor Giurgiu , Palatul Copiilor Vaslui, Clubul Copiilor Lugoj. De la Palatul Copiilor Suceava, au participat două echipaje la cele două secțiuni ale concursului:
- secțiunea soft educațional, un echipaj format din 4 elevi, câștigători ai premiului I:
  • Găitan Andreea, clasa a VI-a
  • Șlincu Andra, clasa a VI-a
  • Larionescu Diana Cezara, clasa a V-a
  • Șoiman Andrei, clasa a IV -a

- secțiunea Sah, echipaj format din 4 elevi:
  • Stefana Barila locul I, fete 10 ani
  • Aparaschivei Tudor locul II, baieti 8 ani
  • Stefan Matei locul II, baieti 10 ani
  • Arhire Cristian Marian locu II, baieti 12 ani
Elevii participanti la sectiunea Informatica, au realizat pe calculator soft-uri educaţionale cu tema „Jocul de şah – mijloc eficient de dezvoltare a inteligenţei copilului”. Concursul de şah s-a desfăşurat, conform Regulamentului Federatiei Romane de Şah, în sistem open elveţian în 7 runde, cu timpul de joc de 60 minute / jucător / partidă.
În timpul liber au fost organizate excursii, elevii au vizitat Casa memorială Mihai Eminescu de la Ipotești, lacul din pădurea Baisa, sursă de inspirație a multor poezii ale lui Mihai Eminescu și Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi.
Ultima seară am petrecut-o în tabără adunați în jurul focului de tabără, am cântat cântece acompaniate de chitară. În ulima zi a avut loc festivitatea de premiere.