2/05/2018

Ziua Sigurantei pe Internet


Concursul "Cetăţenia digitală. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale." - o iniţiativă marca Ora de Net lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii în parteneriat cu Ministerul Educației Naţionale.
Regulament

"Creați, conectați și împărtășiți respectul: un internet mai bun începe cu tine" ...
Centrul de Internet mai sigur din România va sărbători Ziua Sigurantei pe Internet, 6 februarie 2018, organizând o conferință de presă intitulată "Provocări în domeniul siguranței internetului pentru copii: conținut ilegal și date cu caracter personal" la București. Evenimentul se va concentra pe prevalența online a materialelor pentru abuzul sexual asupra copiilor și pe noile provocări cu care ne vom confrunta în contextul Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR). Conferința va fi reprezentata de specialiștii Salvați Copiii Romania, autorități și instituții private și va reuni reprezentanți ai instituțiilor publice, experți, jurnaliști, asistenți sociali și alți participanti relevanți.

Mai mult ca parte a tradiției Centrului Internațional pentru Safer Internet (SIC) de a marca luna februarie ca luna securitatii pe Internet, se va organiza un concurs național în colaborare cu Ministerul Educației in data de 12 februarie 2018. Concursul național „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale”va încuraja în școli ca profesorii și elevii să pună în aplicare activități educaționale  legate de protecția datelor și  si sa trimita concluziile dezbaterilor sub forma unui scurt material video.

Concurs
http://oradenet.salvaticopiii.ro/docs/Parenting_in_era_digitala.pdf
http://oradenet.salvaticopiii.ro/docs/Ghidul_Facilitatorului.pdf