12/07/2018

Dă BLOCK agresivităţii.

Proiectul educațional „Dă BLOCK agresivității!”, Și ”glumele” dor și ”Stop Cyberbullying” este o inițiativă națională lansată în cadrul programului european Ora de Net în colaborare cu organizația Salvați Copiii. Proiectul s-a derulat în perioada 9 octombrie – 9 decembrie 2018.


Tehnologia contribuie la un ritm accelerat de dezvoltare și este important să ştim cum să-i ajutăm pe copii să folosească în mod inteligent şi echilibrat dispozitivele digitale pe care le au la îndemână. Unul dintre fenomenele care capătă amploare în mediul online este cyberbullying-ul în rândul copiilor.

1. Activitate la Școala nr.10 Suceava
 Palatul Copiilor Suceava a organizat vineri, 19 octombrie 2018, o activitate de diseminare cu elevii clasei a IV-a C de la Școala gimnazială nr.10 Suceava, învățător Babii Daniela. Scopul activității desfășurate pe parcursul unei ore a fost creșterea nivelului de informare și conștientizare cu privire la utilizarea în siguranță a Internetului.
Elevii au asistat la prezentarea unor aspecte legate de tipurile de date personale, modalități de a bloca și raporta comportamentele de hărțuire online; de a ignora informații neplăcute; de a selecta prietenii cu care interacționează online și de a împărtăși cu precauție, sau deloc, informații (scrise, vizuale) de natură personală (ex. parole, adrese, date de contact etc.).










2. Activitate la Școala gimnazială nr.8 Suceava
Activitatea <<Stop cyberbullying>> s-a desfășurat în laboratorul de informatică a Școlii gimnaziale nr.8 Suceava, în data de 30 octombrie 2018. La activitate au participat elevii claselor VI A și VI B împreună cu cadrele didactice: prof. Larionescu Corina, director Școala nr.8 Suceava și prof. Șlincu Gabriela, diriginte clasa a VI-a A, Școala gimnazială nr.8 Suceava.  Elevilor le-au fost prezentate aspecte legate de beneficiile și potențialele pericole asociate cu utilizarea Internetului, soluții de prevenire și intervenție (Esc_Abuz și Ctrl_Ajutor) precum și nevoile care pot fi îndeplinite prin accesarea mediului online.






3. Activitate la Palatul Copiilor Suceava
Activitatea ”Dă Block agresivității” s-a desfășurat pe parcursul a două ore în laboratorul de informatică a Palatului Copiilor Suceava, în data de 6 decembrie 2018. La activitate au participat elevi de la Cercul Meteorologie/Ecoturism - prof. Bumbu Nicoleta, Cercul de Tapiserie - prof. Reuț Olga Marcela și de la Cercul de Informatică.  Elevilor le-au fost prezentate aspecte legate de beneficiile și potențialele pericole asociate cu utilizarea Internetului, soluții de prevenire și intervenție (Esc_Abuz și Ctrl_Ajutor) precum și nevoile care pot fi îndeplinite prin accesarea mediului online.
Evenimentele de diseminare au fost susținute împreună cu elevul voluntar BOGDAN – IONUȚ UNGUREANU, clasa a IX-a, membru al Cercului de Informatică a Palatului Copiilor Suceava.
prof. coordonator, Ștefania Șoiman
Palatul Copiilor Suceava