2/28/2019

Concursul international de informatica aplicata ”Cip”, Vaslui


Concursul se desfăşoară pe următoarele categorii / aplicații:
– Paint pentru elevi până la clasa a II-a (clasa pregătitoare, clasa I, clasa II)
– Word primar – Windows XP, Microsoft Office Word 2007 pentru elevi din ciclul primar (până la clasa a IV-a)
– Scratch –  pentru elevii de până la clasa VI –NOU
– Power Point gimnaziu – Microsoft Office PowerPoint 2007 pentru elevii din ciclul gimnazial (până la clasa a VIII-a).
– Word liceu – Windows, Microsoft Office Word 2007 pentru elevii de clasa a IX-a și
– Excel liceu – Microsoft Office Excel 2007 pentru elevii de clasa a X-a.
Faza internațională a concursului se desfășoară astfel:
I. Secțiunea – Participare directă ( pentru participanții din județul Vaslui dar și elevi din alte județe cu mențiunea ca organizatorii  asigură cazare și masă contra cost,  transportul este asigurat de ISJ din județul dvs. )
Ø Concursul se va desfășura la
o Liceul ”Stefan Procopiu” Vaslui si Liceul Teoretic Emil Racovita Vaslui pentru clasele a IX-a și a X-a , în perioada 10 – 19 aprilie 2019, ora 9.30 și/sau 11.30
o și la Palatul Copiilor Vaslui în perioada 10 – 19 aprilie 2019 după un calendar stabilit de comun acord cu cadrele didactice pentru elevii din școlile gimnaziale.
Ø Pentru participare la concurs profesorul coordonator va completa fişa de înscriere din anexă menționând data și ora la care pot fi prezenți elevii în laborator, şi o vor trimite pe adresa de e-mail concurscip@gmail.com până la data de 7  aprilie 2019.
II. Secțiunea – Participare online (pentru participanții din țară) – concursul se va desfășura în perioada  10 – 19  aprilie 2019.
Ø Din fiecare judeţ participă la etapa naţională elevii care au obţinut locurile I, II, III și IV la etapa locală la fiecare categorie (adică maxim 4 elevi pentru secțiunea Word primar, maxim 4 elevi pentru secțiunea Word gimnazial, maxim 4 elevi pentru secțiunea Powerpoint, maxim 4 elevi pentru sectiunea Word Liceu, maxim 4 elevi pentru secțiunea Excel). Dacă în urma desfășurării fazei locale elevii au același punctaj vă rog să organizați un baraj și să selectați doar 4 elevi/categorie / /institurie scolara.
Singura excepție este la secțiunea Paint, sectiunea pagini web și sectiunea programare C++ unde pot fi înscriși până la 10 elevi/ cadru didactic.
Ø Faza naţională a concursului se va desfăşura în perioada 10 – 19  aprilie 2019.
Ø Pentru participare la concurs profesorul vor completa fişa de înscriere din anexă şi o vor trimite pe adresa de e-mail concurscip@gmail.com până la data de 7 aprilie 2019.
III. Secțiunea  Web – design
La  aceasta  secțiune  pot  participa  elevii de  clasele  XI – XII  și  vor  realiza o pagină Web  cu tema  ”Noutăți informatice”.
aici