4/08/2019

Concursul national "DualPC" Sibiu

Concursurile școlare și extrașcolare sunt un exercițiu benefic de punere în valoare a posibilităților elevilor de a face performanță. La sfârșitul săptămânii trecute, 5-6 aprilie 2019, echipajul cercului de informatica a Palatului Copiilor Suceava a participat la a XVII-a ediție a Concursului național ”DualPC”la Sibiu. Concursul a fost organizat de Școala Regina Maria Sibiu împreună cu unitățile școlare partenere Colegiul Național ”Gh. Lazăr” Sibiu și Liceul Teoretic ”O. Ghibu” Sibiu.
Concursul sibian „DUAL PC”, iniţiat şi coordonat de către profesoara Diana Nicoleta Chirilă, ajuns la ediţia a XVII-a, este un concurs dedicat elevilor care au ca pasiune competiția. Anul acesta, la concurs s-au înscris 730 de participanţi din 26 de judeţe ale României.
Secțiunile concursului: Fotografie (pentru elevii claselor V-XII), Paint (pentru elevii claselor V –VIII), Informatică şi TIC (pentru elevii claselor V-XII), Pagini web (pentru elevii claselor IX-XII) şi Matematică (pentru elevii claselor V-VIII).
Echipajul cercului de informatică se mândrește cu premiile acordate următorilor elevilor participanți:
1. Avram Mihai, clasa a VII-a, Premiul II la secțiunea TIC
2. Ungureanu Bogdan, clasa a IX-a, locul VI la secțiunea TIC
3. Tîmpescu Andreea Maria, clasa a XI-a, Premiul Special Fotografie
4. Botușan Alexandra, clasa a V-a, mențiune.
prof. coordonator
Șoiman Ștefania

DUAL PC este un bun promovator al imaginii Sibiului și din punct de vedere turistic. Participanții la competiție s-au bucurat în aceste zile de vizita orașului Sibiu: Piața Mare, cele trei Turnuri, Zidul cetății, Muzeul satului Astra și Muzeul de istorie naturală.