5/04/2020

Platforma Google Classroom

În perioada în care cursurile sunt suspendate, activitatea cercului de Informatică s-a mutat pe platforma Google Classroom. Elevii înscriși la cercul de Informatică pot intra în clasa virtuală Grupa începători / Grupa avansați / Grupa performanță pe baza unui cod furnizat de profesorul coordonator de cerc elevilor prin mesaj (SMS) sau email.

Pentru a vă conecta pe această platformă trebuie să aveți un cont de gmail, cu user-ul și parola voastră (părinților).

Mai jos vă prezint modalitatea de conectare pe această platformă online, cu codul grupei cercului de informatică la care sunteți înscris, primit de la profesorul coordonator. Introduceți în browser-ul vostru următoarea adresă:
Pentru a vă conecta la grupa cercului de informatică introduceți adresa contului vostru de gmail și parola.




       După ce v-ați conectat pe ecran apare așa cum este în imaginea de mai sus. Apăsați pe semnul ”+” din dreapta sus a ecranului și introduceți codul clasei primit prin SMS/email/whatsapp, pentru a vă înscrie la clasa voastră.

       Dacă textul nu este tradus în limba romana, pe ecran va apărea așa ca în imagine ”Enroll in the course” = Înscrieți-vă la curs.



După apăsarea butonului conectare (Sign up), veți vedea acest ecran:



După ce apăsați pe imaginea din partea stânga cu numele grupei voastre, va apărea fereastra din partea dreapta cu cele trei butoane: Flux (Stream), Activitate la curs (Classwork) și Persoane (People).



După alegerea tab-ului Activitate la curs (Classwork), se va deschide fereastra cu activitățile propuse spre rezolvare de către voi. În această fereastră puteți vedea materialele trimise de profesor, puteți trimite mesaje în chat sau chiar să adăugați propriile voastre materiale.
Vă aștept să participați la activitățile Cercului de informatică!
prof. Ștefania Șoiman