3/11/2024

Concursul ”Planeta Albastră!, ediția a VIII-a, 2024


Palatul National al Copiilor Bucuresti in colaborare cu Clubul Copiilor Sector 6 organizează
CONCURSUL REGIONAL INTERDISCIPLINAR „PLANETA ALBASTRĂ”, EDIȚIA a VIII-a, 2024.
Scopul fundamental al proiectului este de a pune în valoare abilitatea de a utiliza calculatorul pentru a exprima o temă ecologică, ceea ce conduce la sensibilizarea elevilor la problemele legate de mediu.
Obiective:
- să dezvolte la elev instrumente de analiza, reflexie și acțiune pentru a înțelege, preveni și corecta neajunsurile provocate mediului.
- să evalueze deprinderile și cunoștințele elevilor în domeniul tehnologiei informației - să dezvolte creativitatea elevilor.
- să dezvolte capacitatea de cooperare și de muncă în echipă

Sectiuni:
1. Grafică pe calculator. Proba de concurs va consta în realizarea unui desen pe calculator de catre concurenți, folosind un soft adaptat varstei elevului. Tema lucrărilor va fi „Noi suntem prietenii naturii”.
2. Programare Scratch. Proba de concurs va consta în realizarea de catre concurenți a unui program realizat in Scratch, cu tema „Noi suntem prietenii naturii”.
3. Editare video (soft specific, la alegere). Această secțiune este destinată elevilor din clasele V- XII. Proba de concurs va consta în realizarea de către concurenți a unui montaj video, realizat cu un soft la alegere, cu tema „Noi suntem prietenii naturii”. Montajul video trebuie să nu depaseasca 2 minute.

Concursul cu participare directă se va tine la Palatul Național al Copiilor, Bucuresti, in data de 20 aprilie 2024. Data limită de trimitere a lucrărilor pentru participarea indirecta este 19 aprilie 2024


Data limită de trimitere a lucrărilor pentru participarea indirecta este 19 aprilie 2024