3/26/2018

Cetatenia digitala. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale

Fisa de activitate - O activitate de succes Scoala Altfel - tehnic


Ziua Siguranței pe Internet a fost marcată astăzi, 26 martie 2018, la Școala gimnazială nr.8 Suceava prin organizarea unui eveniment cu tema “Cetățenia digitală. Drepturi şi responsabilități pe Internet privind datele personale” susținut de prof. dr. ȘOIMAN Ștefania de la Palatul Copiilor Suceava și prof. LARIONESCU Corina de la Școala gimnazială nr.8 Suceava. Cei 50 de elevi participanți din cadrul școlii (clasele VI-VII) au asistat la prezentarea unor aspecte legate de tipurile de date personale, modul de interacțiune online și implicațiile comerciale din spatele activității online ale utilizatorilor de Internet.  Aflat la a zecea ediție, concursul derulat cu ocazia Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet 2018, abordează anual teme diferite ce se încadrează în mișcarea globală propusă de INSAFE – rețeaua internațională a Centrelor Naționale „Better Internet for Kids”.

Tematica anului 2018 - „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale.” - este o inițiativă lansată de Organizația Salvați Copiii în cadrul programelor educaționale Drepturile Copilului şi Ora de Net.
Scopul activității desfășurate pe parcursul a două ore a fost creșterea nivelului de informare și conștientizare cu privire la datele personale și la modul de colectare, procesare și distribuire a acestora în mediul online.  
Evenimentul de diseminare susținut împreună cu elevul Bogdan – Ionuț UNGUREANU, elev în clasa a VIII-a, voluntar Salvați Copii Suceava, a avut loc în Laboratorul de Informatică, a Școlii gimnaziale nr.8 Suceava.
Corodonator, prof. dr. Ștefania Șoiman
prof. drd. Larionescu Corina