9/25/2019

Protectia muncii in laboratorul de informatica

Protectia muncii laborator informatica

Legislație și conduită

Internetul aduce cu sine oportunităţi de comunicare liberă fără precedent, dar aduce şi obligaţii. De exemplu, sunteţi întotdeauna responsabili pentru conţinutul şi legalitatea paginii proprii de Internet şi pentru ceea ce este publicat pe ea.
Legile pot fi studiate pe site-uri cum ar fi legi-internet.ro. Aplicațiile care vor fi create de voi, dacă sunt folosite în mod public (reviste, afișe, blog-uri, etc.) și conțin porțiuni din material care nu vă aparțin, trebuie să obțineți acceptul persoanelor sau instituțiilor care au drept de autor asupra lor. materialele de pe Internet care au stat liber free pot fi utilizate fără restricții.

Legea copyrightului
Este permis să copiezi materiale de pe Internet pentru uz personal, dar nu să treci drept autorul lor. În cazul utilizării unor informații în cadrul unor materiale personale, este necesar să precizați sursa de unde le aveți la bibliografie.
Copierea programelor software sau a bazelor de date care necesită licenţă nu este permisă, nici chiar pentru uz personal. Folosirea neautorizată a acestor materiale poate duce la revendicări financiare de daune sau poate avea alte consecinţe legale.
Internetul este un spaţiu public. Când sunteţi online, trebuie să respectaţi câteva reguli de bază – aşa cum trebuie să respectaţi regulile de circulaţie atunci când conduceţi.
Este recomandabil să nu postaţi informaţiile personale pe site deoarece nu ştiţi la ce vor fi folosite de alţii. O dată ce postaţi informaţii pe Internet, pierdeţi controlul asupra lor şi este posibil să nu mai puteţi şterge toate copiile lor.
Regulament privind Protecția Generala a Datelor

·         datele tale vor fi tratate în mod transparent şi corect;
·         datele personale nu se transmit către terţi fără consimţământul tău explicit;
·         respectarea “dreptului de a fi uitat”;
·         datele minorilor nu se colectează și nu se folosesc în scop de marketing (profiling).

Fun https://www.mathsisfun.com/numbers/math-trainer-multiply.html
https://www.typingclub.com/