4/23/2024

Excursia la Grădina Botanică Iași, 22 aprilie, Ziua Pământului

 Într-o lume tot mai urbanizată și tehnologizată, ne încurajăm copiii să petreacă mai mult timp în aer liber și să își dezvolte dragostea pentru natură și pentru un mediu curat și protejat. Activitățile în aer liber sunt o modalitate minunată de socializare și conectare.

Excursia la Grădina Botanică ”Anastasie Fătu” Iași, a oferit elevilor participanți oportunitatea de a explora varietatea de plante și habitate naturale. Grădina poartă astăzi numele medicului și botanistului Anastasie Fătu, în semn de recunoștință față de eforturile depuse pentru implicare și energia cu care a reușit să organizeze prima grădină botanică din Principatele Române (1856), pe care noi am primit-o ca prețioasă moștenire. Aici, copii au putut admira atât specii comune de plante, ușor de recunoscut, căt si specii rare sau exotice. Copiii au învățat despre diversitatea vegetației, importanța protejării naturii si provocarile climatice care amenință biodiversitatea Pământului. Prin explorarea și investigarea lumii plantelor, a relației acestora cu alte organisme, copiii au reușit să înțeleagă lumea vie, care este locul nostru în natură și de ce este necesar să protejăm natura.

Programul Săptămâna Verde a adus copiilor de la palatul copiilor ocazia de a profita de interacțiunea cu colegii de la alte cercuri în mijlocul naturii, de a descoperi informații importante despre îngrijirea plantelor și importanța acestora în viața omului.

prof. Nicoleta Bumbu - Cercul Ecoturism, prof. Alexandra Cuza - Cercul de Jurnalism și prof.Ștefania Șoiman - Cercul de Informatică