4/20/2024

Secțiunea programare a Concursului StartIt, ediția a XIV-a, 20 aprilie 2024

 Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la Palatul Copiilor Suceava, s-a desfășurat secțiunea programare a Concursului de informatică ”StartIT”. Competiția, aflată la a XIV-a ediție, a avut ca scop realizarea unui schimb de experiență între membrii și coordonatorii cercurilor de profil IT din palate și cluburi ale copiilor, descoperirea elevilor performanți din domeniul programării calculatoarelor, popularizarea activităţii cercurilor de informatică din palate şi cluburi ale copiilor și evaluarea cunoștințelor dobândite de elevi la activitatea de cerc.

La această secțiune au participat 42 de elevi de la Palatul Național al Copiilor București, Clubul Copiilor Sector 1 București, Palatul Copiilor Buzău, Palatul Copiilor Bistrița, Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” Constanța, Palatul Copiilor Constanța, Clubul Copiilor Drăgășani - Vâlcea, Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, Clubul Copiilor Fălticeni și Palatul Copiilor Suceava.

Comisia de propunere subiecte și evaluare a concursului este alcătuită din:
- prof. Anca Knopf, Clubul Copiilor Sector 1 București
- conf. dr. ing. Ungureanu Ioan, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava
- elevul Ispir Alexandru, clasa a XII-a, organizator și coordonator al elevilor participanți la programul ”Hai la Olimpiadă”, implicat în pregătirea lotului județean pentru participarea la olimpiada națională de informatică a sucevenilor.
Coordonator proiect, prof. Șoiman Ștefania