9/04/2019

Parteneriat Clubul Copiilor Târgu Neamț

Vineri și sâmbătă, 7-8 iunie 2019, s-au desfășurat activitățile propuse în calendarul parteneriatului încheiat între Clubul Copiilor Târgu Neamț și Palatul Copiilor Suceava.
 Obiectivele generale ale parteneriatului au fost: îmbogăţirea universului cunoaşterii elevilor conform particularităţilor de vârstă ale acestora, promovarea valorilor culturale şi ştiinţifice la elevi şi profesori, cultivarea abilităţilor de comunicare în relaţiile interumane.
Activitatea educativă desfășurată pe parcursul a 2 zile a inclus: concursuri, vizite la obiective turistice, jocuri de cunoaștere și autocunoaștere. 
 Elevii participați la activitățile desfășurate: Avram Mihai, Irimia Andrei, Irimia Călin, Irimia David, Șoiman Andrei, Șutac Ioana, Hînțescu Adrian, Bolohan Amalia, Chihulcă Claudia, Uță Daria, Mihailov Andreea, Bumbu Ștefan, Honceriu Yannis, Tîmpescu Andreea și Șalgău Tomasso Cristian.

Ziua 1 - 7 iunie 2019
  1. Vizita la Clubul Copiilor Tg. Neamț;
  2. Cetatea Neamtului
  3. Parcul Vanatori Neamt - Rezervatia de zimbri
  4. Manastirea Neamtului
  5. Cazare - Pensiunea "Trei Stejari", statiunea Oglinzi
Ziua 2  - 8 iunie 2019
  1. Concursul "Magia ZOOM" - Clubul Copiilor Tg. Neamt
  2. Concursul "Codrule, codrutule..." - Clubul Copiilor Tg. Neamt
  3. Vizitarea Manastirii Agapia
  4. Vizitarea Muzeului Vivant
  5. Vizitarea Manastirii Varatec
Unul dintre cele mai frumoase obiective vizitate a fost Muzeul memorial Alexandru Vlahuță de la Agapia a fost înființat în casa în care a locuit scriitorul Alexandru Vlahuță (1858-1919) în apropiere de Mănăstirea Agapia (județul Neamț). Casa a fost construită din lemn în anul 1885.
Cazarea elevilor și profesorilor, la îndemnul doamnei director Dana Sauciuc, a fost la Pensiunea Trei Stejari, Dora Bobric, Strada Baile Oglinzi, Nr. 18, Targu Neamt. Clădirea se zărește din depărtare, de pe drumul principal, o clădire albă, cochetă, pe vârful unei coline verzi. Pentru a ajunge, trebuie părăsit drumul principal, cotit la stânga, pe un drum de țară pietruit, dar scurt, în câteva momente am ajuns în fața pensiunii. Într-adevăr, există câțiva stejari, numele pensiunii vine de la cei trei fii ai proprietarilor. De jur împrejur, ierburi, flori, viță de vie, pomi fructiferi, în partea dreaptă este o livadă superbă, îngrijită. Pe sub ferestrele camerelor, sălciile, tufele de flori par a fi crescute de-a valma, acoperind cu ramurile lor pământul înflorit, dar nimic nu e întâmplător, totul e pus acolo de niște mâini harnice. Verde și liniște... O atmosferă cladă și prietenoasă oferită de gazdele noastre, fam. Bobric.
Coordonatori,
Prof. Sauciuc Dana Cristina – director și coordonator cerc Fotocineclub / informatică CC TG. Neamt
Prof.Secheșan Gabriela – coordonator cerc Protecția mediului/ Etnografie și folclor CC TG. Neamt
Prof.Grosu Gica – Cristina – coordonator cerc Sanitarii pricepuți/ Mandoline / Foto CC TG. Neamt
prof.dr. Stefania Soiman si prof. drd. Nicoleta Bumbu, Palatul Copiilor Suceava