6/17/2023

Concursul IT de programare și creativitate StartIT, ed. a XIII-a, 2023

 Concursul de informatică ”StartIT” s-a desfășurat în perioada 2 - 10 iunie 2023, la Palatul Copiilor Suceava. Activitățile proiectului s-au derulat începând cu preselecția participanților, urmată de desfășurarea etapei finale a concursului în data de 10 iunie 2023. 73 de elevi de la palate și cluburi ale copiilor din țară, s-au înscris la cele trei secțiuni ale concursului: secțiunea Media, secțiunea ”Re-creație”, cu participare indirectă și secțiunea programare, cu participare directă. Aflat la a XIII-a ediție, concursul a valorificat performanțele elevilor privind programarea calculatoarelor și potențialul creativ în realizarea lucrărilor cu tematică impusă. 

Competiția înscrisă în Calendarul Activităților Educative Regionale 2023, a avut ca scop realizarea unui schimb de experiență între membrii și coordonatorii cercurilor din domeniul IT, evaluarea performanțelor dobândite de elevi la activitatea de cerc și pregătirea lotului ce va reprezenta județul la Concursul Național de Informatică, din perioada 10 - 14 iulie 2023, finanțat de M.E.N, poz.103.


La concurs au participat echipaje de la: Palatul Copiilor Suceava, Clubul Copiilor Fălticeni, Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, Clubul Copiilor Gura Humorului, Palatul Copiilor Buzău, Palatul Național al Copiilor București, Clubul Copiilor nr.6 București,  Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” Tecuci și Colegiul de  Științe ”Grigore Antipa” Brașov. Lucrările celor 33 de elevi participanți la secțiunea programare, au demonstrat tehnici avansate de programare iar cele de la secțiunea Media și ”Re-creație”, au demonstrat creativitate și tehnici avansate de lucru. 

La secțiunea programare s-au remarcat elevii: Tomiță Mircea clasa a VIII-a, Holotă Tudor clasa a VII-a, Știrbu Toma clasa a VI-a și Oniu Ștefan, Musteață Tudor clasa a V-a de la Palatul Copiilor Suceava.  Cei 17 elevi participanți la secțiunea programare în Scratch au aplicat, în mod creativ, algoritmii studiați în cadrul orelor de cerc la rezolvarea celor două probleme de programare. Cele mai originale programe aparțin elevilor: Dumitru Albert, clasa a VI-a, de la Palatul Național al Copiilor București, Ștefănescu Andrei și Tofan Matei clasa a IV-a de la Palatul Copiilor Suceava.

Coordonator proiect, prof. Ștefania Șoiman.