3/26/2019

Ziua internațională a siguranței pe Internet


Concursul„Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!” lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2019, în perioada 20 februarie – 12 aprilie, este organizat în cadrul programului național Ora de net. Programul Ora de net este sprijinit de Comisia Europeană și vizează siguranţa online a elevilor fiind coordonat la nivel naţional de Organizaţia Salvaţi Copiii.
În vederea participării la concursul național, Cercul de informatică a Palatului Copiilor Suceava a organizat evenimentul „Stop dependenței de Internet”, în ziua de marți, 26 martie 2019, ora 14, în amfiteatrul Colegiului Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava din strada Calea Unirii nr.49. La activitate au participat trei clase: IX A, X B și XI B. În cadrul întâlnirii, participanții au vizionat resursele video și informaționale oferite de coordonatorii naționali ai proiectului, au fost dezbătute cele mai importante aspecte privind dependența de Internet și rolul adulților în educarea copiilor pentru o folosire echilibrată a tehnologiei. Evenimentul organizat de elevii Tîmpescu Andreea Maria, cl. XI și Ungureanu Bogdan Ionuț, cl. IX , a fost coordonat de prof. dr. Șoiman Ștefania.
Scopul întâlnirii a fost să promovăm informațiile privind riscul de dependență de Internet în rândul tinerilor și creăm un spațiu de discuții prin care să găsim împreună alternative de petrecere a timpului liber care să nu implice mediul online.
Mai mult de un sfert (27,3%) dintre copiii din România petrec peste șase ore online, dacă sunt într-o zi de școală, iar procentul acestora crește la 48,3%, dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanță, o arată datele Studiului privind utilizarea Internetului de către copii, realizat de Salvați Copiii, în cadrul proiectului Ora de Net. Salvați Copiii atrage atenția asupra modului în care utilizarea Internetului de către copii are efecte directe asupra stării lor emoționale și a performanțelor sociale și școlare.