5/11/2020

Aplicatii in Scratch

Blocuri de desenare în Limbajul Scratch
Puteti realiza desene in Scratch daca accesați panoul Stilou (Pen), din partea stânga jos a ecranului aplicației https://scratch.mit.edu/projects/editor/?tutorial=getStarted. Apăsați pe butonul Extensii, alegeți extensia Stilou. Efectul este apariția blocurilor din panoul Stilou, așa ca în imaginea de mai jos, care fac posibilă accesarea instrumentelor de desenare: stilou jos, stilou sus, schimba culoarea, setează grosimea stiloului s.a.

Va propun să realizăm un mic program (script) care să deplaseze personajul 200 de pași. Selectați blocul creionul jos, din panoul Stilou, pentru a putea desena cu personajul ales de voi. Spre exemplu, alegeți personajul Crab din biblioteca de personaje și mutați-l 200 de pași. Observați că am ales o poziție de început, din panoul mișcare: apăsați pe blocul Mergi la x -200 și y 160 și alegeți coordonatele x și y corespunzător poziției stânga jos. De la panoul Control am ales blocul așteaptă 1 secundă, pentru a putea observa mișcarea personajului. Blocul Șterge tot din panoul Stilou vă permite să ștergeți ceea ce a desenat Crabul în execuția anterioară a scriptului.
După ce ați realizat programul de mai sus apăsați butonu Go (Mergi) sa poti rula scriptul.
Add caption


Tema 1.
Programul Scratch de mai jos permite deplasarea buburuzei și trasarea liniilor din figură. Completați scriptul. atfel încât, buburuza să traseze,  în continuare linii, și să se obțină desenul atașat.
Vă rog să încercați acum mișcarea buburuzei conform imaginii de mai jos:
prof. Șoiman Ștefania