3/29/2020

Bebras pentru toti

Bebras este un concurs international, ce isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii algoritmice si computationale si sa ii atraga spre domeniul informatic. Intrebarile din cadrul competitiei sunt axate pe gandirea logica si computationala. Concurentii nu trebuie sa detina cunostinte de informatica sau programare pentru a rezolva cerintele, insa trebuie sa demonstreze o gandire structurata, bazata pe utilizarea conceptelor algoritmice si logice. Acest concurs se desfasoara cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si este inclus in cadrul concursurilor scolare fara finantare MEN. 

Este o perioada in care instrumentele digitale, gratie tehnologiei moderne, sunt utilizate foarte mult. 
Acum aveti ocazia sa va familiarizati cu gandirea logica computationala prin intermediul intrebarilor din Concursul Bebras Romania 2019!

Concursul Bebras se adreseaza elevilor din urmatoarele categorii de varsta:
  • Benjamin – clasele V si VI (10-12 ani)
  • Cadet – clasele VII si VIII (12-14 ani)
  • Junior – clasele IX si X (14-16 ani)
  • Senior – clasele XI si XII (XIII) (16-20 ani)
Aceast concurs  testeaza abilitatile logice si de calcul prin intermediul diferitelor tipuri de probleme, amuzante si provocatoare in acelasi timp. Problemele se succed pe 3 nivele de dificultate: A, B si C. Problemele de nivel "A" sunt mai usoare decat cele de nivel "B", care, la randul lor, sunt mai usoare decat cele de nivel "C". Regulile de notare sunt urmatoarele:  

Concursul are 2 etape: prima runda care contine intrebari mai usoare si runda a doua, unde se califica cei mai buni elevi din runda intai, ce contine intrebari ceva mai dificile.

ECDL ROMANIA vine in sprijinul dvs. si al elevilor, oferindu-va acces la toate intrebarile din ambele runde ale Concursului Bebras Romania 2019. Intrebarile pot fi accesate fie in limba romana, fie in limba engleza de catre oricine (nu se solicita nicio parola).
Accesati concurs.bebras.ro