9/26/2022

Noaptea cercetătorilor

 Au mai rămas doar 4 zile până la NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI, super evenimentul despre știință și cercetare, la care își dau întâlnire cei mai prietenoși și entuziaști cercetători cu toți pasionații de știință. Anul acesta, știința iese în stradă în 26 orașe din România, oferindu-le participanților o experiență de neuitat, condimentată cu cele mai trăsnite experimente, prezentări ale celor mai inovative proiecte, jocuri, concursuri și  multe surprize.


            30 Septembrie – o zi potrivită pentru știință! Publicul curios și dornic de cunoaștere este invitat să exploreze lumea științei împreună cu cercetătorii. Experimentele inedite de fizică, biologie și chimie îi vor ajuta pe participanți să-și însușească cunoștințe de bază despre lumea înconjurătoare. Astronomia își va dezvălui toate secretele, prin intermediul telescoapelor ce vor cerceta cerul plin de mistere, iar noile tehnologii îi vor ului pe vizitatori prin beneficiile pe care le aduc vieții cotidiene. O varietate de workshop-uri de programare și utilizare a sistemelor de inteligență artificială vor fi prezente la evenimentele din întreaga țară
 
Pasionații de robotică vor putea explora mai bine acest domeniu, interacționând cu echipe de elevi ce au participat la competiții naționale și internaționale. Educația pe teme ecologice nu va lipsi nici ea de la eveniment, publicul având ocazia să conștientizeze mai bine problemele de mediu cu care se confruntă societatea actuală și să afle cum se pot implementa soluții utile. Descoperirile arheologice recente vor fi bine puse în valoare, prin prezentări interactive ale cercetătorilor în acest domeniu, iar reconstituirile istorice vor transpune vizitatorii în epoci de poveste, oferindu-le o experiență unică. Mai mult, publicul va putea realiza adevărate călătorii în diverse epoci istorice, prin intermediul tehnologiilor de realitate virtuală.
 
Cele mai premiate invenții ale cercetătorilor români vor fi la îndemâna vizitatorilor, publicul având ocazia să afle rezultatele muncii de cercetare desfășurată în diverse muzee, universități și institute din România. Toate informațiile relevante despre Uniunea Europeană și politicile europene pot fi aflate în cadrul evenimentului, prin jocuri și concursuri ce vor antrena participanții la competiții inedite. 

Agenda activităților din Suceava.
 
Învațădistrează-te și experimentează la NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI 2022!