10/03/2022

Noapte Cercetătorilor la Suceava, platoul USV


”Noaptea cercetătorilor” a reprezentat pentru elevii care au vizitat standurile o șansă de a descoperi universul ştiinţei într-un mod plăcut, a fost o lecție despre aplicabilităţile practice ale științei. 

Obiectivul principal al proiectului NC a constat în prezentarea rezultatelor și metodelor de cercetare publicului larg, în vederea creșterii gradului de conștientizare a importanței activităților de cercetare.

 https://www.stiintaonline.ro/fizicieni-celebri-care-au-revolutionat-stiinta/


Copiii participanți la eveniment au avut oportunitatea să participe activ la desfășurarea experimentelor științifice, să comunice cu cercetători și să facă cunoștință cu rezultatele cercetării științifice și modul lor de implementare. Experimentele au fost prezentate atractiv de către profesorii, elevii și studenții participanți la proiect. 






Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava a fost bine reprezentat în cadrul evenimentului de elevii care fac parte din clubul de inventică și robotică al liceului.

 Printre proiectele prezentate a fost un dispozitiv biomedical, o proteză menită să îmbunătățească modul în care utilizatorul realizează pășirea, cu ajutorul inteligenței artificiale.